Montferland is een prachtig fietsparadijs in Nederland. Overnacht in een havezathe en ontdek dit natuur- en fietsparadijs.

Berichten

088-5405805
Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl

Single Post

Kasteelstad ‘s-Heerenberg, prachtige middeleeuws kasteel en veel monumenten en prachtige Montferlandse natuur.

De oorsprong van kasteel Huis Bergh ligt in de 12de eeuw, een burcht op een kleine motte midden in een moeilijk begaanbaar moeras. Er heeft zich vanaf het begin een nederzetting gevormd bij het kasteel dat door de eeuwen heen steeds groter en fraaier werd. In 1379 wordt door de heer Willem 1 van den Bergh stadsrechten verleend aan de woonplaats. In de 15de eeuw komen er verdedigingswerken helemaal rondom kasteel en stad, wat uniek is in Nederland. Vandaar de naam Kasteelstad.

Ontdek de Kasteelstad Bergh. Ga terug naar de Middeleeuwen.

Om de stad ligt een grote aarden wal, waarvan nu nog steeds een aanzienlijk deel aanwezig is aan west- en noordkant van de oude binnenstad, daarbinnen liggen de stadsmuren met vijftien muurtorens, twee stadspoorten en een binnen- en buitengracht. In totaal zijn er vijf bastions waar eventueel kanonnen op geplaatst kunnen worden die in elke richting kunnen schieten. Enkele delen van de stadsmuur en drie muurtorens zijn herbouwd en nu nog zichtbaar.

’s-Heerenberg is een bijzonder uitstapje waar Cultuur & Natuur bij elkaar komen. Het is er ook heerlijk fietsen en de talrijke horecagelegenheden zorgen ervoor dat je een gezellige terrasje kunt pakken. Breng snel een bezoek!

Voor leuke arrangementen naar deze stad bekijk Kasteeluitjes.nl

Als kind kwamen we al vaak op het Peeske. Voor altijd Montferland fan, woon en werk in Didam samen met Christel Gieling aan ons bedrijf Recreatief.nl .

You don't have permission to register