Montferland is een prachtig fietsparadijs in Nederland. Overnacht in een havezathe en ontdek dit natuur- en fietsparadijs.

Berichten

088-5405805
Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl

Single Post

De bijzondere Eltenberg

Tijdens uw bezoek aan het prachtige Montferland mag de bijzondere Eltenberg zeker niet ontbreken. Deze berg is grenzend aan het het mooie Bergherbos. Door deze begrenzing is het mogelijk om de grens over te wandelen of te fietsen, hoe geweldig is dat?

Vanuit deze mooie berg heeft u een prachtig uitzicht over de prachtige Rijnvallei, welke een groot inspiratiebron is geweest voor vele dichters en schrijvers. 

Kijk ook eens op Eltenberg.nl , hier staat een leuk filmpje van deze mooie plek.

De geschiedenis van de Eltenberg

Deze prachtige berg is gelegen in het Duitse dorpje Elten. Het bijzondere aan deze berg is dat het een rijke geschiedenis kent. Elten komt van altum wat hoog betekent. De ‘berg’ heeft een hoogte van 82,4 meter. Tussen het jaar 1949 en 1963 behoorde de berg tot Nederland. In de nacht van 31 juli op 31 augustus nam Duitsland het dorpje Elten over. In deze nacht stonden er vele vrachtwagens gevuld met thee, koffie en boter. Na de beruchte nacht behoorde deze producten ineens tot Duitsland, zonder invoerrechten betaald te hebben. Om deze reden staat deze nacht ook wel bekend als de butternacht. 

You don't have permission to register